Borgerhout bezoekt Veurne

Voor het vijftiende jaar op rij kwamen leerlingen van het Maris Stella-instituut uit Borgerhout op bezoek. Deze middelbare school is katholiek, heeft een gelijkaardig studie-aanbod als onze school, maar hun leerlingen zijn bijna allemaal allochtoon.
Hun zevende jaar Kinderzorg en Thuis- en bejaardenzorg zijn meisjes met roots in Marokko, Somalië, Afghanistan, Rwanda en Mongolië. Bovendien zijn het bijna allemaal moslima’s en dragen velen dus een hoofddoek.
Bij het welkom aan het station is iedereen afwachtend, een beetje wantrouwend, maar ook heel nieuwsgierig naar wat de dag zal brengen. Maar in de kortste keren ontspant de sfeer. Vol bewondering kregen we primeur van een bezoek aan de gloednieuwe lokalen verzorging. De beklimming van de toren van de Sint-Niklaaskerk is echt een hoogtepunt, zeker als de klokken vlak bij je hoofd beginnen te luiden. Op de middag eten we samen onze pick-nick in dienstencentrum De Zonnebloem. Na de middag verzamelen we op school voor een infospel: met een spelbord en Duplofiguurtjes worden vele vragen gesteld over uitgaan, mode, vriendjes, sociale media, eetgewoonten, godsdienst, ouders, school,… En ontdekken we hoe groot de verschillen soms zijn, maar ook hoe we op vele vlakken precies hetzelfde zijn.
Om 15u00 vertrok hun trein al weer richting Antwerpen. We zwaaiden hen uit met het gevoel dat het veel langer hadden mogen duren en dat elke leerling van onze school deugd zou hebben van zo’n cultuurbad.

FOTO’s