1A (2019-2020)

Wat en voor wie

Als je het getuigschrift basisonderwijs behaald hebt, dan start je in de A-stroom. In onze A-stroom zit je goed voor een stevig pakket Algemene vorming. Dit bereidt jou voor op de bovenbouw, dus op de tweede en de derde graad. In de A-stroom volg je het pakket basis of het pakket basis met verdieping.

Met een plus-uur helpen we jou bij het leren leren, leren kiezen en leren leven. Je klassenleraar bouwt dit samen met jou en met jouw klasgenoten uit.

We vergeten de 2 o’s niet: observeren en oriënteren. Samen met jou gaan we op zoek naar jouw talenten, interesses en mogelijkheden. Met de keuzepakketten van 1A en de basisopties van 2A zetten we hier extra op in. Zo bereiden we je voor om een goede keuze voor de bovenbouw te maken.

Algemene vorming: basis of basis met verdieping

Volg je Algemene vorming basis? Dan heb je op het einde van de eerste graad alle basisdoelen en sommige verbredings- en verdiepingsdoelen bereikt.

Volg je Algemene vorming basis met verdieping? Dan heb je op het einde van de eerste graad alle basisdoelen en (bijna) alle verbredings- en verdiepingsdoelen bereikt.

Talenten ontdekken via keuzepakketten in 1A

Over onze 5 scholen heen kun je uit maar liefst 12 keuzepakketten kiezen.

Je kunt kiezen uit fix en flex. Fix volg je het hele schooljaar. Flex volg je een half schooljaar.

  • Als je voor Klassieke talen kiest, dan wordt dit je enige keuzepakket. Je volgt dit het hele schooljaar 4 uur.
  • Als je voor Voeding & horeca kiest, dan wordt dit je enige keuzepakket. Je volgt dit het hele schooljaar 5 uur.
  • Als je voor andere keuzepakketten kiest, dan volg je die voor 2 uur, ofwel het hele schooljaar, ofwel een half schooljaar.

Wil je weten welke keuzepakketten je waar kunt volgen? Ga vlug een kijkje nemen bij Veurne, De Panne en Nieuwpoort. Of … probeer eens onze zoeker!

Ontdekkingstocht naar talenten 1A
Keuzepakketten
Creatief atelier 2
Samen & leven 2
Voedingsatelier 2
Business plus 2
Taalatelier 2
Wiskundelab 2
Sport & wetenschappen 2
STEM & IT 2
STEM & technieken 2
STEM & wetenschappen 2
Klassiek talen 4
Voeding & horeca 5