Office (kantoor)

Onderwijsvorm: BSO
Studiegebied: handel
Graad: 3de


Heb je interesse voor het beroep van administratief medewerker of logistiek medewerker? Hou je van ICT-vaardigheden? Ben je taalvaardig? Kun je ordelijk en nauwkeurig werken?

Instap

De studierichting Office sluit aan bij de 2de graad Office en retail BSO, de 2de graad Handel TSO en de 2de graad Handel-talen TSO. Je kunt ook instappen na andere studierichtingen van de 2de graad. Een inhaalbeweging voor een aantal vakken kan dan wel vereist zijn.

Opleiding

In de basismodule “Office” (administratie) leer je in de kantoorklas en in het stagebedrijf de taken van een administratief medewerker op praktijkgerichte wijze. Op het programma staan het zelfstandig uitvoeren van secretariële taken zoals het onthaal, het bijhouden van een elektronische agenda, ondersteuning bieden voor interne vergaderingen in de onderneming en voor externe evenementen, documenten opmaken, presentaties maken, cijfergegevens verwerken met een rekenblad, gegevensbanken aanmaken en gebruiken. Een diepgaande ICT-vorming is hierbij belangrijk. Zelfstandig boekhoudkundige taken uitvoeren zoals het verwerken van commerciële en financiële documenten met een professioneel boekhoudpakket komen ook aan bod.

In de keuzemodule “Logistiek” leer je in het vaklokaal en in het stagebedrijf op praktijkgerichte wijze zelfstandig goederen te ontvangen en op te slaan in een magazijn, verzendklaar te maken. Verder verwerf je ook de competentie om de ontvangen en verzonden goederen te registreren in de voorraadadministratie. Hierbij maken we gebruik van de ICT-vaardigheden.

Toekomst

Na de 3de graad Office volgt het 7de specialisatiejaar Business support.

De ervaring op stage is een grote meerwaarde voor later. Zo leren we telefoneren, bezoekers onthalen en de administratie verzorgen op PC, niet enkel in theorie maar ook in de praktijk.

Lessentabel

Office (kantoor)
3de graad
1ste leerjaar 2de leerjaar
BASISVORMING
Godsdienst  2 2
 Project algemene vakken 4 4
Frans 3 2
Engels 2 2
Lichamelijke opvoeding  2 2
SPECIFIEKE VORMING OFFICE EN RETAIL
Module Administratief medewerker
met inbegrip van werkplekleren en stages
Secretariële activiteiten
Boekhoudkundige taken en administratie
ICT-integratie
12 14
Module Logistiek met inbegrip van werkplekleren en stages 6 7
Zakelijke communicatie Nederlands 2 0
Totaal aantal lesuren 33 33