JIEHA-ondernemingen


De leerlingen uit 4 Handel hebben tijdens de lessen bedrijfseconomie twee JIEHA-ondernemingen opgericht, RIENDO en SPIRENZE. Deze ondernemingen verkopen wereldwinkelproducten (chocolade en fruitsapjes) en streekproducten (koekjes Jules Destrooper, Beauvoordse wafels) en pasta.

JIEHA staat voor Jong Initiatief voor Ethische Handel, waarbij de aspecten van duurzaam ondernemen centraal staan. In dit project leren de leerlingen de eerste stappen zetten naar het ondernemerschap. Ze stellen o.a. een ondernemingsplan op, doen de boekhouding, voeren een marktonderzoek uit, ontwerpen een reclamefiche, zoeken sponsors, maken een facebookpagina en sluiten uiteindelijk af met verkoopmomenten.


De opbrengst zullen ze schenken aan een goed doel, SEE & SMILE, een organisatie waarbij artsen gezichtsoperaties uitvoeren bij kinderen in de derdewereldlanden. De leerlingen willen uiteraard het mooie werk het “See & Smile” steunen en hopen op een goede verkoop van hun producten tijdens het oudercontact op vrijdag 22 december en op de wekelijkse markt te Veurne in maart.

Neem een kijkje op de facebookpagina van Riendo en Spirenzé.

Please follow and like us: