Girlpower in eerstejaar: voetbal, veldrijden en boogschieten

In het eerste jaar wemelt het van dames met girlpower !

Als renster van KVC Noordzeemeeuw weet Axana Coutteau wat het betekent om in het zand te bijten. Deze gedreven dame werkt 1 keer per week samen met haar ploegmaats een crosstraining af. Op andere dagen traint ze vaak op rollen, want het is dikwijls slecht weer en vroeg donker. Vooral in barre weersomstandigheden voelt zij zich als een vis in het water. Bos- en zandstroken genieten haar voorkeur. De mooiste overwinning die ze ooit binnenrijfde was de eerste West-Vlaamse titel vorig jaar.

dav

De schutters van Willem Tell in Lo tellen heel wat jonge leden in hun rangen waaronder Febe Vandenberghe. Zij hanteert de handboog sinds het tweede leerjaar, dus nu al vijf jaar. Febe komt uit een echte schuttersfamilie. Vorig jaar schoot ze letterlijk de hoofdvogel af en werd ‘winterkoningin’. Febe traint 1 per week en doet zoveel mogelijk mee aan de jeugdkampioenschappen in de provincie.

Ine Vanallemeesch weet ten slotte wat een balletje trappen betekent. Deze atlete voetbalt bij V.G.G. U12 Alveringem. Zij traint wekelijks 2 keer en speelt op zaterdag een match. Op het veld is haar vaste stek links vooraan of achteraan. Toch geniet links vooraan haar voorkeur. Sportieve Ine heeft behoefte om iedere dag es in de frisse buitenlucht te zijn. Het is de max als er iemand scoort, dan komt iedereen samen voor maken van een ‘move’. Of zij haar mannetje kan staan? En of, maar ze knipoogt dat ze niet het enige meisje in de ploeg is!

 

 

 

 

 

Please follow and like us: