Studiereis La Coupole en Rijsel

Om 26 september gingen we naar Rijsel met alle vierdejaars. Om 8 uur stipt stapten we met veel enthousiasme op de bus. Onze eerste bestemming was La Coupole, daar bezochten we een bunker uit WO II en hebben we veel bijgeleerd over deze gruwelijke periode. We konden wapens en raketten uit die periode op ware grootte bezichtigen. De gangen in de bunker waren vochtig en kil, we stonden even stil bij het gevoel dat de soldaten moesten doormaken.

In het planetarium bekeken we de planeten in 3D op zeer unieke manier, we stonden net op de planeet zelf. ‘Dream to fly’ bracht ons een uitgebreide geschiedenis van de droom van de mens om ooit te kunnen vliegen.

In het tweede deel van de dag gingen we naar Rijsel waar we een speurtocht deden. Dit bracht ons naar verschillende interessante plaatsen waar we leuke opdrachten en raadsels hebben uitgevoerd. De zon was van de partij en iedereen was goedgemutst. Daarna hadden we nog even de tijd om winkels te bezoeken of om iets te eten. Dit was natuurlijk een perfecte combinatie voor de jongens en meisjes, dus er was voor elk wat wils.

Het was een meer dan geslaagde dag!

De vierdejaars

foto’s

Please follow and like us: